Programma
KRO-NCRV

De Gouden Snaar van Carmine Rojas

foto: YouTube Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Snaar van Carmine Rojas

Deze week gaat het in De Gouden Snaar over Carmine Rojas!

Carmine Rojas is geboren op 14 februari, 1953 in Brooklyn, New York. Op 19-jarige leeftijd, in 1972, begint hij een muzikale carrière op te bouwen. Hij mag dan optreden met de artieste, Patty LaBelle. Deze samenwerking levert hem succes op, want binnen de kortste keren wordt hem veel werk aangeboden.

Op de juiste plek en de juiste tijd

Er komen steeds meer Britse artiesten naar Amerika toe om mensen te werven voor bands die ze aan het oprichten zijn. Terwijl Carmine lekker zijn eigen ding doet, komt hij ineens de legendarische David Bowie tegen. Hij zoekt een band om voor zijn nieuwe album, Let’s Dance, te spelen. Mooie kans voor Carmine, want hij mag umeewerken aan de plaat! Tijdens deze samenwerking weet Bowie meteen dat hij Carmine niet zomaar kon laten gaan en vraagt of hij ook meegaat op tournee. Carmine heeft helemaal geen auditie hiervoor gedaan, omdat David zoveel vertrouwen heeft in zijn basspel. Uiteindelijk heeft Carmine van 1983 tot 1987 met Bowie gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer dan een bassist

Naar David Bowie werkt Carmine ook samen met Tina Turner, Keith Richards, Stevie Wonder, Mick Jagger, Eric Clapton en nog veel meer. Niet alleen kan Carmine geweldige spelen in verschillende soorten basstijlen, maar ook als muzikaal director is hij goed. Hij heeft bijvoorbeeld gewerkt met Rod Stewart en Julian Lennon aan verschillende nummers en albums.

Tot aan de dag van vandaag is hij nog steeds lekker bezig met zijn muziek en kunnen wij genieten van zijn talent. Carmine Rojas, welkom in de Gouden Snaar lijst!

De Gouden Snaar

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies, waarin de beste drummers ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Snaar eert Emmely dit keer de beste bassisten in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat! Bekijk hier het overzicht van alle bassistendie besproken zijn in De Gouden Snaar.

Ster advertentie
Ster advertentie