Programma

NPO Radio 2 Presenteert... Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Presenteert... Prince

Ook in april duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Prince

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week gaan we terug naar 1987 met His Royal Badness… Prince!

Sign O' The Times

Op 21 april is het twee jaar geleden dat de ster uit Minneapolis overleed. In deze aflevering gaan we terug naar de Sign O' The Times-tour van 1987 en dat doen we met de gelijknamige concertfilm. Deze klassieker bevat onder meer de tracks 'Little Red Corvette' en 'Sign 'O' The Times'. Ook 'If I Was Your Girlfriend', met een indrukwekkende drumsolo van Sheila E, ontbreekt niet. De concertregistratie wordt in eerste instantie gemaakt in de Rotterdamse Ahoy en in het Sportpaleis in Antwerpen. Helaas blijken de opnames achteraf grotendeels onbruikbaar en vindt Prince de beelden niet goed genoeg. Uiteindelijk worden de geluidsbanden van Rotterdam gebruikt voor de film, maar zijn de beelden opnieuw geschoten in de Paisley Park Studios in Minessota.

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Prince
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 20 april om 23.00 uur

Legendarisch live: De laatste keer Prince

Op 14 april 2016 geeft Prince een legendarisch optreden in het Fox Theatre in Atlanta. Later blijkt dit zijn allerlaatste show ooit. Fans mogen het concert niet filmen, maar doen het toch. Daardoor zijn er nu beelden van het allerlaatste Prince-concert ooit.

Foto omslag: still Sign 'O The Times

Ster advertentie
Ster advertentie