Programma

Dave Vermeulen van Voltage over muziek schrijven: ‘Soms moet je diep gaan’

  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Vermeulen van Voltage over muziek schrijven: ‘Soms moet je diep gaan’

In een nieuwe aflevering van de podcast Liedjeslust praat Dolf Jansen met Dave Vermeulen van Voltage over het schrijven van muziek, Tom Petty en kiezen voor de dingen waar je je goed bij voelt.

Vorig jaar bracht Dave met zijn band Voltage het album ‘It’s About Time’ uit en stond er een hele tour gepland. Net als veel andere artiesten mist Dave live optreden voor publiek. “Radioshows zijn te gek om te doen, omdat je weet dat er veel mensen luisteren, maar die connectie met het publiek is nu een beetje verloren.”

Eén sessie

Als Dave aan een nieuwe plaat werkt begint hij altijd bij de muziek. “Ik begin altijd met een structuur van akkoorden. Ik schrijf de teksten, en Ruard Sanders, de gitarist van de band, heeft echt een grote rol binnen de sound van Voltage.” Soms moet je diep gaan, legt Dave uit. De zanger probeert nummers vaak in één sessie af te maken. “Ik moet in dat moment kunnen kruipen. Als ik een week later ga schrijven aan diezelfde song, kom ik vaak niet zo diep.”

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van Liedjeslust:

Liedjeslust

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Froukje en Ricky Koole", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe.

NPO Luister

Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie