Programma

Horecaondernemers lopen tienduizenden euro's mis door verboden schermen EK

  1. Nieuwschevron right
  2. Horecaondernemers lopen tienduizenden euro's mis door verboden schermen EK

Als het aan horecaondernemer Johan de Vos ligt, kunnen we het EK beter op het terras kijken. Of dit echt kan, wordt op 14 juni opnieuw besproken door het Veiligheidsberaad en minister Grapperhaus.

De voetbalwedstrijden beginnen om 21.00, maar de horeca moet om 22.00 uur haar deuren sluiten. "Met de verkiezingen hebben we ook een uitzondering gemaakt, dat zou hiervoor ook kunnen", aldus horecaondernemer Johan. Volgens hem valt op deze manier ook de drukte beter te reguleren. "Wij hebben meer regels dan de mensen thuis."

Een boost voor de horeca

Maar het is ook belangrijk voor de horeca zelf. "We kunnen het goed gebruiken. Op deze manier kun je het veilig faciliteren en krijgt de horeca een boost." Johan schat in dat hij anders zo'n tienduizenden euro's aan omzet mis kan lopen.

Half juni wordt de situatie opnieuw bekeken en wordt er een definitieve beslissing gemaakt door het kabinet. Mocht de horeca groen licht krijgen, dan is de wedstrijd van 21 juni tegen Noord-Macedonië de eerste die op het terras gekeken kan worden.

Check het hele gesprek hier:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie