Programma

Bono zegt 'sorry'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bono zegt 'sorry'

Staat het nieuwe U2 album Songs Of Innocence ook opeens in jouw iTunes-bibliotheek terwijl je het album niet gedownload hebt?

Je bent niet de enige. U2-zanger Bono heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het nogal geforceerd aanbieden van het nieuwe album Song Of Innocence.

Album ongevraagd in muziekbieb

Songs Of Innocence is het eerste U2 album in 5 jaar. De nieuwe plaat werd als verrassing gelanceerd tijdens de langverwachte productpresentatie van Apple in september. iTunes gebruikers kregen echter nog een andere verrassing te verwerken. Het hele album stond namelijk ongevraagd in de muziekbibliotheek van alle gebruikers.

Van vreugde naar frustratie

De eerdere blijdschap van fans veranderde langzaamaan in frustratie en woede. De reacties waren zo heftig dat iTunes-exploitant Apple een speciale site online heeft gezet met instructies hoe de plaat verwijderd kan worden.

Bono zegt sorry

Bono biedt daarom namens de band U2 zijn excuses aan. "Ik had dit mooie idee, maar we zijn misschien iets te ver doorgeschoten daarmee," geeft de Ierse zanger aan. Ondanks negatieve reacties van mensen zijn er toch 26 miljoen gebruikers die er positiever over waren. Zij hebben het gehele album gedownload.

Heb jij het album zelf gedownload? Of vond je het ook ongevraagd terug in je iTunes-bibliotheek? Reageer hier!

Ster advertentie
Ster advertentie