Programma

Evi Hanssen: 'Ik ben een Vlaming die in het foute land is geboren'

  1. Nieuwschevron right
  2. Evi Hanssen: 'Ik ben een Vlaming die in het foute land is geboren'

Een nieuwe 30 MINUTEN RAUW met Evi Hanssen. De presentatrice vertelt over het oppakken van het leven na een scheiding, opgroeien in een gezin vol jongens en haar eerste stappen in de showbizz.

De Vlaamse presentatrice van onder andere Expeditie Robinson en 3 Op Reis groeide op in het Belgische Zoersel. Het gezin bestond voornamelijk uit mannen, ze kleedde zich in de outfits van haar broers en zat in een klas met nog geen handjevol meiden. "Onder dat 'jongetje' zat natuurlijk een meisje dat heel graag een echt meisje wou zijn en dat danste en zong en playbackte", vertelt Evi.

Begin van haar carrière

Dat Evi aan de kunstschool begon, was dan ook geen verrassing. Ze kreeg les in toneel en dans en niet veel later meldde ze zich aan voor een auditie voor de kerstshow van Samson en Gert. Ze zong vier jaar lang in het achtergrondkoor toen Gert Verhulst haar hoogstpersoonlijk vroeg of ze een rol wilde spelen in Samson en Gert. "Toen was ik vijftien. En dat heb ik vijftien afleveringen gedaan ofzo. Ik was een puber en vond dat stom, dus ik ben daarmee gestopt en heb mijn middelbare school afgemaakt. Daarna ben ik twee jaar jazzstudio gaan studeren." Van Samson en Gert naar jazz: het lijken twee uitersten. "Nee, het is zingen hè, het is muziek, het is op een podium staan en het is performen", zegt Evi.

'Ik ben een Vlaming die in het foute land is geboren'

Ze is inmiddels wereldberoemd in Nederland, waar ze verschillende populaire programma's heeft gepresenteerd. Voor de opnames van 30 MINUTEN RAUW is ze naar Hilversum afgereisd. "Ik ben een Vlaming die misschien in het foute land is geboren, dat zou misschien wel kunnen. Ik voel mij in Nederland heel erg op mijn gemak. Ik bloei hier open."

Luister naar de aflevering 30 MINUTEN RAUW waar ze verder vertelt over haar relatie met Kurt Loyens, waarom Evi het meest van zichzelf houdt en waarom het lied 99 Luftballons belangrijk voor haar is.

#4 - 30 MINUTEN RAUW met Evi Hanssen (S07) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Hoe te beluisteren?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

NPO Luister

Alle podcasts van de publieke omroep zijn te beluisteren in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

De Wild in De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie