Programma

Niels is de beste jongleur ter wereld

  1. Nieuwschevron right
  2. Niels is de beste jongleur ter wereld

Jongleur Niels Duinker wordt opgenomen in het Guinness World Records Museum. Daar deelt hij een plekje met onder andere de gouden plaat van Michael Jackson.

Jong geleerd

Niels Duinker is de eerste Nederlander die wordt opgenomen in het Guiness World Records Museum, dus Gerard belt met de jongleur in Ekdom In De Ochtend. Best nog lastig, jongleren, want als Gerard het probeert, wordt het naar eigen zeggen een grote bende.

Quote

Je wilt het verder schoppen dan kinderfeestjes.

Niels Duinker

Muhammad Ali

In het museum worden er een aantal attributen tentoongesteld die hij heeft gebruikt tijdens zijn recordpogingen, waaronder een bal en een beker. "In die ene kast staat de gouden plaat van Michael Jackson, dan schoenen van Michael Jordan, de bokshandschoen van Muhammad Ali en dan heb je mij."

Drie wereldrecords

De jongleur heeft drie wereldrecords op zijn naam staan. "Het is een uit de hand gelopen passie", vertelt hij. Inmiddels jongleert hij met van alles. Van ballen tot kettingzagen, met messen en zelfs geblindoekt. "Je moet zorgen dat je iets unieks te bieden hebt, wil je het verder schoppen dan kinderfeestjes." Misschien moet hij maar eens in de studio langskomen om Gerard de fijne kneepjes te leren.

Luister hier het hele fragment terug:

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie