Programma

Dolly Parton: "God mag de credits zolang ik de cash krijg"

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Parton: "God mag de credits zolang ik de cash krijg"

Dolly Parton is inmiddels ruim 60 jaar actief in de muziekindustrie. Je kent haar natuurlijk van onder andere 'Jolene', 'I Will Always Love You' en '9 to 5'.

Ze groeide op in Tennessee, in de Great Smoky mountains. Haar vader had daar ironisch genoeg een tabaksboerderij. Het gezin was arm, maar gelukkig was er veel liefde. Ook vanuit de kerk. Die speelde een grote rol in de opvoeding van Dolly Parton. Ze vertelt: "Ik groeide op in de kerk en geloofde dat alles mogelijk was. Mijn opa was een fantastische muzikant, en de rest van de familie speelde ook instrumenten. Daar heb ik mijn muzikale roots vandaan."

Meisje Van De Kerk: Dolly Parton

Hello, I'm Dolly

Op 10-jarige leeftijd gaat ze met haar oom langs bij lokale radiostations. De dag nadat ze haar middelbare school afmaakt verhuist ze naar de muzikale hoofdstad van Tennessee, Nashville. Drie jaar later komt haar eerste album Hello, I’m Dolly uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het succes volgt, maar Dolly maakt zichzelf pas echt onsterfelijk als zij in 1973 'Jolene' uitbrengt. "Ik heb veel hulp gehad van mensen om me heen. Ik geef God graag de credits, zolang ik maar de cash ontvang", zegt Dolly lachend. Op het moment vertelt Parton in interviews meer spirituele liedjes uit te willen brengen, over hoop, geloof en liefde. Onlangs bracht ze twee van dat soort nummers uit met for King & Country en Zach Williams. Daarover zegt Dolly: "Het wordt mijn doel om nummers te schrijven om mensen blij te maken. Een beetje meer liefde, een beetje meer licht. Wees toch niet altijd zo donker en vies."

‘Have A Little Faith In Me’

Op dit nieuwe nummer werkt Dolly samen met Galantis en de Nederlandse Mr Probz. Het is een bewerking van het nummer ‘Have A Little Faith In Me’, maar dan in een totaal ander jasje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thank God It's Sunday

Je hoort Henk van Steeg iedere zondagavond tussen 20:00 en 22:00 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie