Programma

Wat kost

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat kost

Bob Dylan is een kip met gouden eieren. Voor zijn creatieve uitsels wordt de buidel vandaag de dag wijd open getrokken. Maar wat kost een hele Bob?

Acetaatplaat: 7000 euro

Bij een boedelruiming is in New York een doos met acetaatplaten gevonden. Het gaat om proefopnamen van Bob Dylan's Nashville Skyline, Self Portrait en New Morning. Op de doos stond heel bescheiden 'old records', maar de platen worden inmiddels aangeboden voor 1750 tot 7000 euro per stuk.

Velletje papier: 1,5 miljoen euro

Vier velletjes papier met daarop de handgeschreven tekst van 'Like A Rolling Stone' werd geveild voor bijna 1,5 miljoen euro. In de tekst staan doorhalingen, verbeteringen en tekeningetjes.

Voorrijkosten: 366.000 euro

We hebben 'm zelf toch maar niet op onze bruiloft ingezet, want op de site van zijn booking agency staat: minimum talent fee budget of $500,000 USD is required. Vrij vertaald: voorrijkosten 366.000 euro.

Eén hele Bob Dylan: ?

Wat zou jij ervoor over hebben om een hele Bob in huis te hebben?

Gewoon, Bob zelf.

Je mag 'm een gitaar geven en vragen of 'ie je in slaap tokkelt. Maar je mag 'm ook aan het aanrecht zetten en de afwas laten doen. Bob dus, de enige echte, helemaal voor jou alleen en voor altijd. Verkocht zoals 'ie nu is, dat wel.

Wat zou je geven?

Ster advertentie
Ster advertentie