Programma

Concertverslag Helden van de Top 2000

  1. Nieuwschevron right
  2. Concertverslag Helden van de Top 2000

De Top 2000 Stemweek werd feestelijk afgesloten in de AFAS Live met de tweede editie van Helden van de Top 2000.

Rondé

Alvorens Helden van de Top 2000 van start gaat, wordt de goed gevulde zaal opgewarmd door Busboys Paul Rabbering en Frank van ‘t Hof. Na een week in de Top 2000 Stembus draaien ze gezellige plaatjes voor de bezoekers. De show gaat officieel van start met een optreden Rondé. De jonge band zingt twee Coldplay-klassiekers, namelijk het emotionele 'Fix You' en deze grote doorbraakhit van Chris Martin en consorten, 'Clocks'. Rondé geeft er een eigen draai aan, zonder veel af te wijken van de originele versies.

Douwe Bob

Getooid met een cowboyhoed loopt Douwe Bob het podium van AFAS Live op. De zanger van de songfestivalhit 'Slow Down' laat twee lekkere laidback liedjes horen van zijn held Steve Miller. Eerst 'Abracadabra' en daarna 'The Joker'. Vervolgens gooit Douwe Bob het roer compleet om met het levenslied 'Bloed, Zweet En Tranen'. Als geboren en getogen Amsterdammer weet Douwe Bob zijn voormalige stadsgenoot André Hazes op passende wijze te eren.

Miss Montreal

Het meebrulmoment van de avond staat op naam van Miss Montreal. Vol passie zingt ze de jaren '90-powerballad 'Bed Of Roses' van Bon Jovi, gevolgd door 'Livin' On A Prayer', waarbij duizenden handen naar de hemel reiken. Nog meer meezingers zijn er in de vorm van de Robbie Williams-hits 'Let Me Entertain You' en 'Angels', die moeiteloos uit de strot van Sanne Hans rollen.

Bløf

De Zeeuwse band Bløf heeft verbløffend veel nederpopklassiekers op zijn naam staan en een groot deel daarvan staan in de Top 2000. Toch kiest Bløf voor vier klassiekers van collega's van vaderlandse bodem. Goed gelijkende uitvoeringen van Van Dik Houts 'Stil In Mij', Doe Maars 'Smoorverliefd' en Van Dijks 'Als Ze Er Niet Is' onderstrepen het vakmanschap van Bløf. Ze stoppen extra veel liefde in 'Iedereen Is Van De Wereld' van The Scene, een liedje dat de band sinds de dood van Thé Lau vrijwel ieder concert zingt.

Roel van Velzen​

Eigen stond 3JS op het programma om nummers van U2 te zingen, maar vanwege stemproblemen van zanger Jan Dulles moet de Volendamse band op het laatste moment verstek laten gaan. Roel van Velzen, die toch al aanwezig is om op te treden, neemt de plek van 3JS. Dat doet hij met verve, want zonder het gerepeteerd te hebben, zingt hij 'Vertigo' van de Ierse rockers. Van The Police laat deze muzikale alleskunner fijne versies horen van 'Message In A Bottle' en 'So Lonely'.

Di-Rect

Liefhebbers van lekker stevige rockclassics uit de Top 2000 komen aan hun trekken met een half uurtje Di-Rect. Vol overtuiging zet zanger Marcel een perfect Mick Jagger-imitatie neer, inclusief getuite lippen en bungelende handgebaren. In sneltreinvaart gaat Di-Rect door met Led Zeppelins 'Immigrant Song' en 'Whole Lotta Love', dat overloopt in 'Whole Lotta Rosie' en 'Highway To Hell' van AC/DC. Een lekker potje rocken kun je wel aan deze Hagenezen overlaten!

De finale

Roel van Velzen heeft een drukke avond, want hij zingt de ene na de andere Top 2000-hit. Voor de denderende finale keert hij terug om Queens 'Bohemian Rhapsody', voor de vijftiende keer de nummer 1 in de Top 2000, te zingen als duet met het publiek. Samen met Di-Rect en een achtergrondkoor laat hij 'Somebody To Love' horen. Meeslepend, eerbiedig en groots: een perfecte finale voor Helden van de Top 2000.

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie