Programma

Willen we ons weer onderscheiden buiten de deur?

  1. Nieuwschevron right
  2. Willen we ons weer onderscheiden buiten de deur?

In de NPO Radio 2 podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders in de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

De kudde komt langzaam weer op gang. Onze eerste stappen uit de isolatie richting sportscholen, restaurants, bioscopen en stranden worden langzaam gezet. Wat verstild was gaat weer stromen. Even waren we allemaal dezelfde huismus, nu kunnen we ons weer onderscheiden buiten de deur. Maar willen we dat wel?

Beluister hieronder aflevering 13 van de podcast 'En Toen Werd Het Stil':

#13 - Kuddedieren - En Toen Werd Het Stil

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie