Programma

Prins William en Lady Gaga praten over mentale gezondheid

  1. Nieuwschevron right
  2. Prins William en Lady Gaga praten over mentale gezondheid

Popster Lady Gaga steunt prins William met zijn campagne Heads Together, waarin het omgaan met psychische problemen centraal staat.

Taboes doorbreken

​Het Britse hof deelde een filmpje van een videogesprek tussen de Britse prins en de zangeres waarbij ze praten over hun ervaringen met de campagne Heads Together, die mensen aanspoort om openlijk over psychische problemen te praten. Het helpt als mensen openlijk praten over hun psychische problemen, maar helaas rust er nog altijd een taboe op. We praten makkelijker over een buikpijn dan over paniekaanvallen en dat moet anders vinden Gaga en William.

Quote

Praten over psychische gezondheid zou net zo normaal moeten zijn als een gesprek over fysieke gezondheid

Prins William

Openheid

​De zangeres onthulde in december in een open brief aan haar fans dat ze kampt met een Posttraumatische Stressstoornis en dat de ziekte haar dagelijks beïnvloedt. ''Je hebt het gevoel alsof er iets mis met je is. In mijn positie hoor je toch eigenlijk te zeggen dat ik blij zou moeten zijn met alles om me heen", aldus Gaga. Door haar verhaal echter te delen met mensen voelde ze zich niet alleen. "We beginnen erover te praten en dat moeten we ook doen. Laat je generatie en andere generaties weten dat ze niet alleen staan", vertelt Lady Gaga.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie