Programma

Danny Vera speelt benefietshow voor ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera speelt benefietshow voor ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne

Danny Vera heeft op donderdag 25 februari tijdens de laatste uitzending van Stenders Platenbonanza een speciale benefietshow gegeven op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2 om zo geld in te zamelen voor de ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne.

Vorige week belden Rob en Caroline met muziekdocent en koorleider Marius Diepenhorst. Hij vertelde in Stenders Platenbonanza het tragische verhaal van de negenjarige Vera. Het meisje zingt in het Oekraïense COLOR MUSIC Children's Choir en lijdt aan acute leukemie. Marius onderhoudt door zijn werk nauwe contacten met het buitenlandse koor en is zeer begaan met het lot van het zangeresje.

De muziekdocent besloot om in actie te komen en een geldinzameling op te starten. "In Oekraïne is de levensverwachting met zo'n ziekte erg laag. Ze hebben haar overgebracht naar Israël, waardoor alle kosten voor haar ouders voor eigen rekening komen", aldus Diepenhorst. Marius wilde graag een geldbedrag doneren om het meisje te helpen, maar kwam er tijdens dat proces achter dat er veel extra kosten komen kijken bij een enkele donatie. Hij besloot het daarom gelijk goed aan te pakken en een crowdfunding te starten.

Platenbonanza in actie

Rob en Caroline werden geraakt door het verhaal en wilden Marius graag een podium geven in Stenders Platenbonanza. Dat had meteen effect: aan het einde van de uitzending was er al een bedrag van tienduizend euro opgehaald. Maar dat was niet het enige resultaat van de uitzending. Danny Vera zat toevallig te luisteren en werd ook gegrepen door het verhaal. Hij nam na afloop contact op met Rob om te zeggen dat hij graag zijn steentje wilde bijdragen.

Vera voor Vera

Zo ontstond het idee voor het eenmalige benefiet-livestreamconcert Vera voor Vera. Op donderdag 25 februari was het speciale optreden van Danny Vera te volgen op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Rob en Caroline schakelden tijdens Stenders Platenbonanza live met de zanger en hielpen mee om een zo groot mogelijk geldbedrag op te halen.

Wil jij Vera helpen? Je kunt de actie van Marius steunen via deze site.

Luister hier de uitzending terug

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie