Programma

Internist Evelien Peeters: 'Laat kinderen op natuurlijke wijze afweer opbouwen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Internist Evelien Peeters: 'Laat kinderen op natuurlijke wijze afweer opbouwen'

Deze week reizen Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman in de podcast Op z'n Kop naar Utrecht om daar vanuit een moestuin te praten met internist Evelien Peeters, een vrouw die zich uitspreekt tegen het coronabeleid.

In haar vrije tijd is Peeters lid van de Stichting Artsen Covid Collectief, een groep van 1500 artsen en medisch professionals die zich zorgen maakt over negatieve effecten en schade van het Nederlandse coronabeleid. Daarover schreef ze een brief naar de politiek, waar weinig mee is gedaan.

Beleid en proportionaliteit

Maar waarom is het dan zo dat het huidige beleid is zoals het is? "Ik snap dat je aan de voorzichtige kant gaat zitten, maar dan nog is er proportionaliteit. We weten dat 85 procent van de mensen niet ziek wordt van corona of alleen ziek met een snottebel. Het grootste deel van de mensen die in het ziekenhuis zitten behoren tot een heel duidelijke risicogroep: overwicht, suikerziekte, chronische aandoeningen. Laten we ons daar op richten met behandelingen, vaccinatie, maatregelen en voorlichting", aldus Peeters.

De podcast gaat in op de discussie over de langetermijneffecten van de coronavaccins en de vraag of gezonde kinderen ze moeten krijgen. "We weten niet zeker wat de effecten over 2 of 5 jaar zijn. En die vaccins geven we aan een groep die nauwelijks risico loopt", zegt Peeters. "Je moet zorgen dat de mensen die niet kwetsbaar zijn het krijgen. Laat jongeren leven en naar festivals gaan. Laat ze in contact komen met het virus, juist in de zomer."

#25 - OP Z'N KOP! zomertour met internist Evelien Peeters

Bekijk hieronder ook de YouTube-video van de aflevering.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op z'n Kop zomertour

Deze zomer trekken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen voor PowNed en NPO Radio 2 het land in met hun podcast Op z'n Kop!. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nou echt? vraagt het podcastduo zich af in de messcherpe, kritische en humorvolle uitzendingen die sinds januari van dit jaar elke donderdag verschijnen in alle podcastapps en bij NPO Radio 2. Een geluid dat in de smaak valt bij de luisteraar en daarom een video-zomereditie krijgt die ook bij NPO Radio 2 op YouTube verschijnt. “De echte antwoorden vind je niet altijd in de Haagse, Hilversumse en Amsterdamse bubbel”, weet Van Velthuysen, die zelf op de Bible Belt woont. En dus stappen hij en Zwagerman in een pick-up truck voor een zomertournee, die de Randstad zal mijden alsof het een eng virus betreft.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: PowNed

Ster advertentie
Ster advertentie