Programma

Miss Montreal pakt TopSong met tranentrekkende cover van Stef Bos

  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal pakt TopSong met tranentrekkende cover van Stef Bos

Hij is je vast niet ontgaan: Miss Montreals versie van 'Door De Wind'. Sanne coverde het nummer van Stef Bos tijdens Beste Zangers en dat bleef niet onopgemerkt.

Ze zingt de laatste noten met een brok in haar keel, maar ook Stef Bos is diep onder de indruk. Hij schrijft 'Door De Wind' oorspronkelijk voor zijn ex-vriendin die het nummer ten gehore brengt tijdens het Eurovisie Songfestival in 1989. Ze eindigt op de negentiende plek.

Niet meer bang voor de dood

Toch is het nummer juist heel persoonlijk voor Bos zelf. Het gaat namelijk over het overlijden van zijn moeder. Hij vertelt: "Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goed kwam." Naar eigen zeggen is hij daarna nooit meer bang geweest voor de dood. "Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dichtbij me."

Sanne bij Beste Zangers

Sanne besluit het nummer van Stef Bos eigen te maken, omdat het haar zelf enorm ontroert. Vlak voor ze het podium betreedt, zegt ze: "Ik zag Stef Bos het eens live alleen op piano doen. Toen brak ik en moest ik huilen." Ze belooft daarna het nummer voor altijd te blijven spelen als het zou lukken om haar eigen versie te maken. Als het aan de kijkers van Beste Zangers en Jinek ligt, die veelal tot tranen toe geroerd naar de cover keken, zit dat wel goed. Je hoort 'Door De Wind' aankomende week extra vaak op NPO Radio 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bart belt met Sanne en Stef

Natuurlijk moet dat goede nieuws gedeeld worden met Sanne, maar Bart belt ook Stef op. Zonder hem was het nummer er natuurlijk niet geweest. Luister hieronder naar het gesprek.

NPO Radio 2 TopSong: Miss Montreal - ‘Door De Wind’

NPO Radio 2 TopSong

Elke week roepen we één track uit tot TopSong. Abonneer je nu ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs op een rijtje vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie