Programma

Jeangu Macrooy speelt bijzondere versie 'Grow' in Het Concertgebouw

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy speelt bijzondere versie 'Grow' in Het Concertgebouw

Jeangu Macrooy heeft in de Grote Zaal van Het Concertgebouw een akoestische versie van zijn songfestivalnummer 'Grow' opgenomen.

16 mei 2020 had de grote dag van Jeangu Macrooy moeten worden. De zanger had met zijn liedje 'Grow' Europa willen veroveren tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2020 in Ahoy. Door het coronavirus moet de 26-jarige songwriter echter nog een jaar wachten tot het moment daar is. "We zaten in een rijdende trein die heel hard ging en nu ineens is gestopt", zegt Jeangu in een making-of van de Concertgebouw-video. "Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen hier, en op heel veel plekken in de wereld. Het is gewoon heel gek om ineens heel veel tijd te hebben. Maar ja, het is voor de gezondheid. En volgend jaar mag ik gelukkig weer."

Geen 'Grow' in 2021

'Grow' mag alleen niet worden uitgevoerd tijdens naar de editie van 2021. De regels van het Eurovisie Songfestival laten dat niet toe. En dus moet Jeangu zich neerleggen bij het feit dat zijn dierbare 'Grow' niet het gedroomde miljoenenpodium krijgt. Dat terwijl het nummer heel belangrijk voor hem is. "Het is voor mij een nummer dat heel therapeutisch was. Ik heb aan de hand van de originele versie heel veel mooie reacties gehad. Persoonlijke verhalen van mensen die vertellen dat gevoelens die ze misschien niet makkelijk kunnen uiten met woorden, dat ze die gevoelens wel terughoren en daardoor een plekje kunnen geven", aldus Jeangu. "Ik hoop dat het met deze versie misschien nog iets dichterbij komt, omdat het echt alleen maar piano en m'n stem is."

Hoopvol kijken naar de toekomst

Jeangu gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij is hoopvol gestemd, net als wat hij probeert uit te dragen met 'Grow'. "Het nummer gaat ook over hoop en kijken naar de toekomst. Dat je een lichtpuntje ziet aan het einde van de tunnel. Ik hoop ook dat mensen er op die manier kracht uit putten. Dat we hopelijk in goede gezondheid volgend jaar alsnog een heel mooi Songfestival kunnen hebben."

Haalt Jeangu wel een notering in de NPO Radio 2 Songfestival Top 50? Dat bepaal jij vanaf 11 mei.

Bekijk de bijzondere versie van 'Grow' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie