Programma
KRO-NCRV

De Staat van Stasse heeft kilo's zaad voor heel Nederland

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat van Stasse heeft kilo's zaad voor heel Nederland

Tijdens de Nationale Zaadlozing op woensdagavond 20 april staan de telefoonlijnen van NPO Radio 2 de hele avond open voor het aanvragen van gratis zaadbommen, maar daar blijft het niet bij!

Met een enorme hoeveelheid biologisch bloemenzaad reist De Staat naar een van de meest versteende gemeentes van Nederland: het innemende Westland. "Dankzij een enorme zaaddonatie kunnen we 12.000 vierkante meter in Westland bevruchten, maar hiervoor hebben we jouw hulp keihard nodig", aldus Stefan Stasse.

Heel Westland bevruchten

Ben jij of ken jij iemand met vrije grond in de gemeente Westland, die wel wat staatszaad kan gebruiken, neem dan contact op met de redactie via destaatvanstasse@kro-ncrv.nl.

Elke vierkante meter telt

Want het gaat slecht met de wilde bij. Van alle soorten in Nederland is inmiddels al 55% procent bijna of geheel uitgestorven. En als dat zo doorgaat, dan zijn de gevolgen niet te overzien. De bij is namelijk enorm belangrijk voor de bestuiving van 75% van onze gewassen. Aardbeien, koffie en chocola bijvoorbeeld. Albert Einstein zei ooit: "Als de bij van de aardbodem verdwijnt, heeft de mens nog maar vier jaar te leven."

De Nationale Zaadlozing van De Staat van Stasse is woensdag 20 april tussen 20 en 22 uur te horen op NPO Radio 2. Samen bevruchten we de wereld!

Ster advertentie
Ster advertentie