Programma

Charles Aznavour zingt over de mystiek van de vrouw

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Charles Aznavour zingt over de mystiek van de vrouw

Het is begin jaren 70 wanneer Charles Aznavour samen met tekstschrijver Herbert Kretzmer het nummer 'She' schrijft.

Charles Aznavour en Herbert Kretzmer schrijven het nummer samen speciaal voor de Engelse televisieserie The Seven Faces of Women. De producer vraagt Kretzmer om een lied te schrijven dat de zeven delen van de serie aan elkaar zou koppelen. De producer wil eigenlijk ook dat het gezongen zou worden door zangeres Marlene Dietrich. Kretzmer vindt dit alleen geen goed idee: "Als je over de mystiek van een vrouw schrijft, zou het beter zijn als het niet gezongen werd door een vrouw. Ik zei: 'Het zou een lied moeten zijn over een vrouw gezien door de ogen van een man en welke man is beter dan Charles Aznavour? HIj zingt over liefde en romantiek!'" En zo gezegd zo gedaan. Kretzmer haalt Aznavour bij het project en samen schrijven ze het themalied voor de serie.

Inspirerende melodie

Het is geen makkelijke klus voor de twee om het nummer te schrijven. De zanger is namelijk tussendoor ook nog eens aan het touren. Het duurt dus ook even voordat Aznavour met een melodie komt voor het nummer. Hij laat het aan Kretzmer horen en de schrijver is meteen geïnspireerd. "Het moment dat hij mij die lange openingsmelodie liet horen, kwam het woord 'She' in me op en ik wist dat we een nummer hadden", vertelt Kretzmer. De track wordt op 14 juni 1974 als single uitgebracht. Het nummer wordt door Aznavour niet alleen in het Engels ingezongen, maar ook in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Geniet hieronder van Charles Aznavour met 'She' live in 1977:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

​In 2019 stond Charles Aznavour met 'She' en 'Yesterday When I Was Young' in de Top 2000. Benieuwd hoe de nummers van Aznavour zich door de jaren hebben bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie