Programma

Helikopterpiloot vermist

  1. Nieuwschevron right
  2. Helikopterpiloot vermist

Sinds 23 mei is Donovan, een Nederlandse helikopterpiloot, vermist in de Surinaamse jungle. Stefan sprak met zijn vader en zus over hun zoektocht.

Verkiezingen

Op 23 mei 2015 vertrok Donovan samen met een Surinaamse collega vanuit het diepe zuiden naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo om stembussen af te geven voor de verkiezingen. De helikopter is daar echter nooit aangekomen. Ergens boven de dichte jungle is hij waarschijnlijk in slecht weer terechtgekomen en van de radar verdwenen.

Zoektocht

De vader van Donovan, Winston, is in Suriname om zijn zoon op te sporen. In De Staat van Stasse belt Stefan met hem om te praten over de moeizame zoektocht. "Het gaat niet zo best, het is verschrikkelijk. Het is een immens groot bos en je kunt van bovenaf niets zien. Alleen met geavanceerde apparatuur kan je ze vinden." Maar juist aan dergelijke apparatuur ontbreekt het.

Benefiet

Zus Lucille is op de benefietavond in club Panama waar diverse artiesten optreden om geld op te halen voor de zoektocht naar Donovan. "Al het geld van de kaartverkoop gaat naar de actie en daarnaast kunnen mensen ook nog eens extra geld doneren. Het is geen rouwdienst, het moet wel echt een feestje zijn."

Meer weten over de zoektocht naar Donovan? Beluister hier het complete interview.

Ster advertentie
Ster advertentie