Programma

Bekijk hier de hoogtepunten van het Festival Van Het Gebroken Hart 2023

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk hier de hoogtepunten van het Festival Van Het Gebroken Hart 2023

Op donderdag 9 februari was het tijd voor een nieuwe editie van Festival Van Het Gebroken Hart. Heb je iets gemist? We hebben hier alle prachtige, verdrietige en vooral ontroerende hoogtepunten op een rij gezet.

't Zonnehuis in Amsterdam-Noord stond donderdagavond volledig in het teken van het vieren van liefdesverdriet. Aan het begin van de avond was een prachtige lezing van Anna Gimbrère te horen:

Video niet beschikbaar

Liefdesverdriet gaat door de maag

Luisteraar Lydia heeft, net als de rest van het publiek, een gebroken hart dat gelijmd moet worden. Helemaal speciaal voor haar heeft KRO-NCRV's BinnensteBuiten-chef Ramon Brugman een gerecht voor haar gemaakt:

Video niet beschikbaar

Foute mannen

Ook Tila Pronk, universitair docent sociale psychologie aan Tilburg University, is aanwezig tijdens deze bijzondere avond. Samen met Tim hebben ze het over foute types. "De meeste keren dat je iemand ontmoet dan voel je niks, maar soms sta je oog in oog met iemand en dan voel je het. Een vonk.", vertelt Pronk. "Het is een fantastisch gevoel als je dat meemaakt, maar er iets heel verwarrends. Dat gevoel hebben we namelijk ook in onveilige situaties. Juist bij de foute types dan voel je meteen vuurwerk. Je lijf schreeuwt 'pas op', maar wij denken 'ik ben verliefd'."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Muziek

En het zou geen echt Festival Van Het Gebroken Hart zijn, als er geen geweldige live-acts te horen waren. Bekijk hieronder bijvoorbeeld een prachtig optreden van Ellen ten Damme. Meer optredens zien? Bekijk hier ons overzichtsartikel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie