Programma

Werkt een corona-app wel bij een nuchter volk als Nederland?

  1. Nieuwschevron right
  2. Werkt een corona-app wel bij een nuchter volk als Nederland?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In de elfde aflevering bespreken Wouter en Lars de persconferentie van afgelopen dinsdag. Geen nieuwe maatregelen, wel een toespraak aan het volk. En een nieuwe aankondiging; er komt waarschijnijk een app om verdere Corona-besmettingen te beperken. Werkt zo’n app wel bij een nuchter volk als Nederland? En op welke termijn kunnen we deze app verwachten?

Verder kwam afgelopen woensdag naar buiten dat het aantal besmettingen in de verpleeghuizen enorm is toegenomen. Bij 900 van de in totaal 2500 verpleeghuizen in Nederland is Corona vastgesteld. Komt er de komende tijd meer focus op de bescherming van onze ouderen? Lars vertelt! En over de Eurotop, want niet alleen Nederland verkeert in vreemde tijden. De hele wereld heeft met deze pandemie te maken en er wordt aan de lopende band vergaderd. Afgelopen dinsdag heeft de EU-top de hele nacht een video-overleg gevoerd, maar vooral over de noodhulp zijn de meningen verdeeld. Minister Hoekstra liet weten dat een akkoord in zicht is, maar doet hij het niet wat positiever overkomen dan het is? Je hoort het in een nieuwe aflevering van de Derde Kamer:

#11 - DE DERDE KAMER over Coronavirus #5 (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie