Programma

The Prodigy werkt aan nieuwe muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. The Prodigy werkt aan nieuwe muziek

De dood van frontman Keith Flint leek het einde te zijn van The Prodigy. Nu hebben de overige leden een foto gedeeld vanuit de studio.

Op de foto zien we hoe grondlegger van de Britse dance-act Liam Howlett met geluidsapparatuur bezig is. De band schrijft erbij dat nieuwe tracks van The Prodigy onderweg zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met of zonder Keith Flint

Het is onduidelijk of Keith Flint nog op deze opnames te horen zal zijn. De spraakmakende frontman werd in maart dood aangetroffen in zijn woning. Volgens de bandleden pleegde Flint zelfmoord, maar de lijkschouwer concludeerde later dat er niet met zekerheid kon worden vastgesteld of het om zelfdoding ging of om een tragisch ongeluk.

Firestarter door De Staat

The Prodigy zou dit jaar als headliner zijn opwachting maken op Lowlands. Door de dood van Keith werd deze show geannuleerd. Dit gat werd opgevuld door de mannen van De Staat. Die in de opening van hun show een ode aan de Britten brachten met een eigen versie van de hit 'Firestarter'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

THE PRODIGY

The Prodigy begint in 1990 nadat ravers Keith Flint en Leeroy Thornhill, dj Liam Howlett ontmoeten op een rave. Ze zijn onder de indruk van de dj en stellen voor om samen met Sharky, een vriendin van Flint, op zijn muziek te dansen. Howlett wil ook een MC bij de club. Die komt er, maar Maxim Reality zal de overige vier pas ontmoeten op de avond van hun eerste optreden. Sharky verlaat al snel de band en Howlett tekent een contract met XL-records. De eerste single ’What Evil Lurks’ is meteen populair in de rave-scene.

In 2018 stond The Prodigy met vier noteringen in de Top 2000. 'Smack My Bitch Up' op 856, 'Firestarter' op 935, 'No Good (Start The Dance)' op 1462 en 'Out Of Space' op 1915.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) of 113.nl.

Foto omslag: The Prodigy

Ster advertentie
Ster advertentie