Programma

Dolly Parton strikt Michael Bublé en Miley Cyrus voor kerstalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Dolly Parton strikt Michael Bublé en Miley Cyrus voor kerstalbum

Dolly Parton brengt op 2 oktober haar nieuwe kerstalbum A Holly Dolly Christmas uit. De plaat bevat samenwerkingen met onder meer Michael Bublé en Miley Cyrus.

Dat meldt het Amerikaanse muziekmagazine RollingStone. De zangeres wist ook Billy Ray Cyrus, Jimmy Fallon, Willie Nelson en broer Randy Parton te overtuigen om een bijdrage te leveren. Het is voor het eerst sinds Home for Christmas uit 1990 dat Dolly Parton zich aan een kerstalbum waagt.

'Het beste werk dat ik ooit heb gemaakt'

Op het album staan zowel absolute klassiekers als 'All I Want For Christmas Is You' als nieuwe nummers van Dolly's hand. "Aangezien niet iedereen dit jaar kerst zal vieren zoals gewoonlijk, wilde ik deze zomer creatief zijn in plaats van thuiszitten", zegt de zangeres in een verklaring. Dus dook de 74-jarige countrygrootheid in coronatijd de studio in om aan nieuwe muziek te werken. "Ik zette mijn masker op, trok handschoenen aan en oefende social distancing samen met geweldige muzikanten en zangers. Samen werkten we aan wat denk ik het beste werk is dat ik ooit heb gemaakt."

De eerste single van A Holly Dolly Christmas heet 'Cuddle Up, Cozy Down Christmas' en is een duet met Michael Bublé. Wanneer het nummer uitkomt is nog niet bekendgemaakt.

De volledige tracklist:

1. 'Holly Jolly Christmas'
2. 'Christmas Is' (met Miley Cyrus)
3. 'Cuddle Up, Cozy Down Christmas' (met Michael Bublé)
4. 'Christmas on the Square'
5. 'Circle of Love'
6. 'All I Want for Christmas Is You' (met Jimmy Fallon)
7. 'Comin’ Home for Christmas'
8. 'Christmas Where We Are' (met Billy Ray Cyrus)
9. 'Pretty Paper' (met Willie Nelson)
10. 'Saw Mommy Kissing Santa Claus'
11. 'You Are My Christmas' (met Randy Parton)
12. 'Mary, Did You Know?'

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie