Programma

Moonwalk Michael Jackson 30 jaar oud

  1. Nieuwschevron right
  2. Moonwalk Michael Jackson 30 jaar oud

Tijdens zijn optreden voor de speciale uitzending van het 25-jarige Motown Records in 1983 voerde Michael Jackson zijn eerste moonwalk uit voor het publiek, wat vandaag alweer 30 jaar geleden is.

Vlekkeloos

Ondanks dat hij maar 2 seconden duurde en het danspasje niet eens zelf was bedacht, was de eerste moonwalk van Michael een van de vele momenten die voor eeuwig in de popcultuur zal blijven bewaard. Net als de rest van zijn dansbewegingen voerde Michael de moonwalk vlekkeloos uit en waren al gauw kinderen door heel de VS de dansmove voor de TV aan het oefenen.

Billy Jean

Ten tijde van het optreden lag Thriller al vier maanden in de winkels en was ‘Billie Jean’ de grootste hit in de VS. Het was echter de live-uitvoering van ‘Billy Jean’ die de carrière van Michael naar een nieuw hoogtepunt bracht. Sommige zeggen zelfs dat het optreden het hoogtepunt van zijn gehele carrière was.

Ironisch

Aanvankelijk was de King of Pop onwillig om tijdens het concert op te treden door zijn contract met CBS Records en het plan van de organisators om met de Jackson 5 oude hits te spelen. Uiteindelijk ging hij hiermee akkoord, onder de voorwaarde dat hij ‘Billie Jean’ zou mogen spelen na zijn optreden met de Jackson 5. Ironisch genoeg was ‘Billie Jean’ het enige nummer van het hele concert dat niet uitkwam op Motown Records en toch het grootste moment van de hele show.

Bekijk hieronder een videofragment van het gedenkwaardige optreden:

Ster advertentie
Ster advertentie