Programma

Frank Lammers over Ricky Koole: 'Ze noemde mij de boer tussen de Shakespeare-acteurs'

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Lammers over Ricky Koole: 'Ze noemde mij de boer tussen de Shakespeare-acteurs'

Zangeres en actrice Ricky Koole en acteur Frank Lammers gaan way back. Speciaal voor Ricky vraagt Frank een plaat voor haar aan in Zomerspijkers.

Ricky en Frank kennen elkaar van school, Ricky ging naar de kleinkunstacademie en Frank zat op de toneelschool. Het was altijd feest vertelt Frank. "Wij kennen elkaar al dertig jaar inmiddels. Ricky noemde mij de boer tussen de Shakespeare-acteurs, dat was ook wel een beetje zo. Ik begreep zelf helemaal niet wat ik daar aan het doen was. Ricky was ook een soort 'Ricky in Wonderland' en dat schept een band."

Oude vrienden

Tijdens hun studie schreven Ricky en Frank een voorstelling, maar dat was geen succes. In 2019 stonden ze samen op de planken met de voorstelling ‘Ricky en Frank hebben de blues’. Een van de nummers die ze zongen was You Can't Make Old Friends, van Kenny Rogers en Dolly Parton, en dat geldt zeker voor Ricky en Frank. "Als je elkaar na heel veel jaar weer tegenkomt en je merkt dat je net zoveel van elkaar houdt als je daarvoor ook nog deed, dat zit in dat lied", vertelt Frank. "Met een oude vriend heb je iets, wat je nooit meer nieuw kunt vinden", vult Ricky daarop aan.

Bekijk een samenvatting van Zomerspijkers met Ricky Koole hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd naar het nummer dat Frank voor Ricky aanvraagt? Luister 'You Can’t Make Old Friends’, van Kenny Rogers en Dolly Parton hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zomerspijkers

In Zomerspijkers bepalen bekende gasten twee uur lang de muziek op NPO Radio 2. Hun eerst gekochte single, of die ene zomerhit die altijd is bijgebleven: Danny Vera, Natacha Harlequin, Jan Jaap van der Wal, Laila Frank, Mark Tuitert en Bert Visscher delen het met je. En onze gast wordt iedere week verrast met een plaat van een goede vriend.

Foto: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie