Programma

Hoe sluit je een platenspeler aan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe sluit je een platenspeler aan?

Hoe wordt vinyl eigenlijk gemaakt? Hoe moet je scratchen? En waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een platenspeler? In de nieuwe YouTube-serie Wouter over de toeren gaat Wouter van der Goes op zoek naar de antwoorden!

Superblij ben je met die ene unieke platenspeler die je op de rommelmarkt of van je oudoom hebt gekocht, maar hoe sluit je dat ding nou aan? In deze aflevering van Wouter over de Toeren legt Wouter van der Goes samen met vinyl-expert Eric Stom uit hoe je dat doet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WOUTER OVER DE TOEREN

Loop een willekeurige kringloopwinkel binnen en er staat altijd wel ergens een vergeten doosje met stoffige platen, voor twee euro per stuk. Vinyl lijkt op dit moment zelfs populairder dan ooit! Maar hoe sluit je nou een platenspeler aan? En hoe worden platen eigenlijk gemaakt? In de nieuwe YouTube-serie ‘Wouter over de toeren’, gaat Wouter van der Goes in korte filmpjes op zoek naar antwoorden op dit soort vinyl-vragen van luisteraars.

Wouter is groot liefhebber van de LP en wil die passie graag delen met anderen. In deze YouTube-serie over vinyl praat hij daarom met experts en legt hij samen met hen uit hoe alles nu eigenlijk precies zit. Zo mixt hij platen aan elkaar met DJ Jean, neemt hij een kijkje achter de schermen bij de grootste vinyl-fabriek van Europa en praat hij met de grootste LP-fanaat van Nederland, Eric Stom, over waar je nu het best een platenspeler kunt kopen. In de eerste aflevering krijgt Wouter antwoord op de vraag hoe vinyl nou eigenlijk wordt gemaakt.

Elke vrijdag om 17:00 uur staat er een nieuwe aflevering van Wouter over de toeren voor je klaar op ons YouTube-kanaal.

VINYL FRIDAY

Je hoort Vinyl Friday elke vrijdag tussen 18:00 en 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie