Programma

Roger Waters na 25 jaar terug met soloalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Roger Waters na 25 jaar terug met soloalbum

We hebben er 25 jaar op moeten wachten, maar binnenkort komt er eindelijk een nieuw studioalbum uit van voormalig Pink Floyd-frontman Roger Waters.

Zoethoudertjes

Fans van Pink Floyd zijn het wel gewend dat ze lang op nieuw materiaal van hun helden moeten wachten. Het duurde twee decennia voor er in 2014 weer eens een plaat verscheen van de band, namelijk het afscheidsalbum The Endless River. Waters doet er nog langer over, want zijn laatste soloalbum Amused To Death kwam een kwart eeuw geleden uit. Als zoethoudertje bracht Waters in de tussenliggende jaren twee livealbums uit en de opera Ça Ira.

Definitief

De langverwachte opvolger van Amused To Death wordt wederom een conceptalbum, zoals we ondertussen gewend zijn van Roger Waters. Aanvankelijk leek de titel van de plaat Us + Them te worden, naar de tournee die Waters in mei start, maar de definitieve titel wordt Is This The Life We Really Want?. Waters maakte het album met producer Nigel Godrich, die eerder werkte met Radiohead en Paul McCartney. Wanneer de plaat verschijnt is nog niet zeker, maar het wordt zeer waarschijnlijk dit voorjaar.

Een voorproefje van Is This The Life We Really Want?:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie