Programma

Wouter van der Goes verzorgt audiodescriptie tijdens The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes verzorgt audiodescriptie tijdens The Passion

Op donderdag 1 april ruilt Wouter van der Goes zijn studio in Hilversum in voor een plek midden op het Munsterplein in Roermond waar in de avond The Passion zal plaatsvinden.

Dit jaar is het thema van The Passion: ‘Ik ben er voor jou’ en ook NPO Radio 2 is er dit jaar voor jou! Wouter van der Goes zendt zijn programma op 1 april namelijk uit vanuit het Munster Café in Roermond. De uitzending staat geheel in het teken van het grootste muzikale paasevenement van Nederland. Terwijl het grote podium om hem heen wordt opgebouwd en de soundchecks worden gedaan, spreekt Wouter de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen tien edities. Omdat ook dít jaar een jaar wordt zonder publiek, belooft het een bijzondere editie te worden.

Universeel verhaal

Na afloop van Wout2Day, verzorgt de Wouter een live audiodescriptie van The Passion. “Op donderdagavond 1 april is The Passion op televisie, maar stel je voor dat je niet kan kijken of omdat je misschien slechtziend of blind bent, dan ben ik er voor jou!” Deze audiodescriptie is vanaf 20.30 uur te horen op NPO Radio 2. KRO-NCRV wil namelijk dat het universele verhaal van The Passion voor iedereen toegankelijk is.

Meer Radio 2-stemmen

Niet alleen Wouter heeft donderdag 1 april een rol bij The Passion. Ook Gijs zal bij dit grote spektakel aanwezig zijn. Hij is namelijk verslaggever en spreekt onder andere met de enige echte Jezus, Freek Bartels van dit jaar.

The Passion op NPO Radio 2

Vanaf 18.00 uur praat Wouter van der Goes met de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen tien edities. Om 20:30 uur is de audiodescriptie live te volgen op NPO Radio 2.

The Passion 2021 wordt, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds, uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur op NPO 1.

Foto omslag: ANP

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie