Programma
BNNVARA

Guus Meeuwis op het podium verrast met Tilburgse erepenning

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis op het podium verrast met Tilburgse erepenning

Een bijzondere verrassing tijdens het optreden van Guus Meeuwis in 013 op zondagavond: de zanger werd door de burgemeester een erepenning van de stad Tilburg opgespeld. Bij Jan-Willem Start Op vertelt Meeuwis hoe vereerd hij zich voelt: "Hij is echt heel mooi."

Tijdens de show in 013 werd Guus Meeuwis aangesproken door zijn broer Marc, die percussionist in zijn band is. "Hij zei: 'Guus, wacht even met het volgende liedje, er is iemand voor je.' Toen kwam de burgemeester het podium op met een hele mooie erepenning van de stad Tilburg", vertelt de zanger bij Jan-Willem Start Op.

Worstenbroodjes en Schrobbelèr

"Voor mijn bijdrage aan de stad, en het leven en het imago van Tilburg, stond erop", vertelt Meeuwis, die verbaasd én vereerd was door de onderscheiding. Het is de eerste keer in zes jaar tijd dat een Tilburger die penning in ontvangst mag nemen. "Ik sta in een mooi rijtje met oud-burgemeesters en nog veel meer andere mooie Tilburgers", vervolgt de zanger.

Of zijn status als ereburger van Tilburg nu betekent dat hij voortaan in de Brabantse stad getrakteerd wordt op gratis bier, betwijfelt Meeuwis. "Dat weet ik niet, maar ik zal vast wel worstenbroodjes en Schrobbelèr krijgen."

Bekijk het hele gesprek met Guus Meeuwis hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Jan-Willem Start Op hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie