Programma

McCartney over aanklagen The Beatles: 'Enige manier om muziek te redden'

  1. Nieuwschevron right
  2. McCartney over aanklagen The Beatles: 'Enige manier om muziek te redden'

Paul McCartney heeft in een interview met het blad GQ meer verteld over de tijd dat hij The Beatles aanklaagde om hun muziek te redden.

McCartney omschrijft in het interview dat het een tijd was met de grootste misvattingen over het uiteenvallen van The Beatles. De muzikant geeft aan dat hij geen andere keuze had dan de band aan te klagen om hun muziek te beschermen. In april 1970 maakt McCartney officieel bekend dat hij The Beatles gaat verlaten. In hetzelfde jaar sleept hij Allen Klein voor de rechter, omdat hij anders de rechten van de discografie van The Beatles zou kwijtraken. In 1969 nam Klein de zaken van The Beatles over na de dood van hun manager Brian Epstein.

Klootzak?

"Omdat ik dat moest doen dachten veel mensen dat ik de man was die The Beatles uit elkaar had gehaald. En dat ik een klootzak was die zijn maten had aangeklaagd", aldus McCartney tegen GQ. McCartney weet zeker dat de rechtszaak moest gebeuren. McCartney vertelt: "Als ik dat niet had gedaan, zou het allemaal van Allen Klein zijn geweest. De enige manier om dit op te lossen was door te doen wat ik deed. Ik zei: 'Nou, ik zal Allen Klein aanklagen'." Echter kreeg de muzikant te horen dat dit niet ging helpen. "Ik moest The Beatles aanklagen."

Verschrikkelijke tijden

"Zoals je je kunt voorstellen, was dat verschrikkelijk en het heeft me verschrikkelijke tijden bezorgd", legt McCartney uit. "Ik dronk veel te veel en deed te veel andere dingen. Het was gek, maar ik wist dat dat het enige was wat ik kon doen. Ik deed het voor de hele groep.”

McCartney kreeg daarna vaak de wind van voren van zowel Lennon als zijn vrouw Yoko Ono. Zo bracht John Lennon het nummer 'How Do You Sleep?’ uit. “Hij zong: ‘Yesterday’ is alles wat je ooit hebt gedaan. En ik dacht: nee, man.” Gelukkig weten John Lennon en Paul McCartney het later bij te leggen. “We hebben onze familieruzie bijgelegd en ik heb hem nog meerdere keren gezien en gesproken, dus we waren vrienden tot het einde.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie