Programma

25 jaar na The Wall

  1. Nieuwschevron right
  2. 25 jaar na The Wall

Een kwart eeuw geleden werd de val van de Berlijnse Muur gevierd met een live-uitvoering van het album The Wall. Dit zijn drie iconische optredens.

Best verkocht

Roger Waters zei in 1989 dat hij het Pink Floyd-album The Wall nooit meer zou opvoeren, tenzij de Berlijnse Muur zou vallen. Later dat jaar viel de Muur daadwerkelijk. De muzikant hield zich aan zijn woord en zette op 21 juli 1990 een met sterren doorspekt evenement op. Cyndi Lauper zong 'Another Brick In The Wall (Part 2)', de grootste hit van het album en de best verkopende single van Pink Floyd ooit.

Geen playback

Sinéad O'Connor scoorde eerder in 1990 haar grootste hit met de Prince-cover 'Nothing Compares 2 U' en werd door Waters uitgenodigd om de leadvocalen op 'Mother' te zingen. Ze werd bijgestaan door zowel The Band als The Hooters op haar liveversie in Berlijn. Tijdens de tv-opname ging er iets mis, dus Waters vroeg of ze het nummer voor de video-opnames wilde playbacken, waarop Sinéad boos vertrok. Ze hebben toen repetitiebeelden van haar optreden uitgezonden.

Live Aid

Het dubbelalbum The Wall uit 1979 wordt afgesloten met 'Outside The Wall', dat in Berlijn werd vastgeplakt aan het finalenummer 'The Tide Is Turning (After Live Aid)'. Waters schreef dat liedje naar aanleiding van Live Aid in 1985, waar hij niet mocht optreden, maar Pink Floyd wél (hij was datzelfde jaar met ruzie uit de band gestapt). Hier zingt hij het samen met Joni Mitchell, Cyndi Lauper, Bryan Adams, Van Morrison en Paul Carrack.

Ster advertentie
Ster advertentie