Programma

Kan een teek overleven zonder bloed?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan een teek overleven zonder bloed?

In de nieuwe YouTube-serie Bureau Kijk in de Vegte zoekt Jeroen Kijk in de Vegte samen met sidekick Sanne Blankena antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

'Kleine eikels', dat is hoe Boswachter Tim teken noemt. Niet zo gek, want jaarlijks worden duizenden Nederlanders slachtoffer van die kleine beestjes. De bossen krioelen van de teken op zoek naar vers bloed bij mens of dier, maar hoe zit dat eigenlijk als ze niets kunnen vinden? Gaan ze dan dood of weten ze toch te overleven? Voor het antwoord doken Jeroen Kijk in de Vegte en Hoofd Onderzoeksteam Sanne Blankena de bosjes in met Boswachter Tim.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen vraag is te gek voor Bureau Kijk in de Vegte en belooft dan ook 100% antwoordgarantie. Het team van Bureau Kijk in de Vegte gaat op onderzoek uit en spreekt met experts om erachter te komen wat het antwoord op jouw prangende vraag is. Zo komen ze erachter hoe je een tompouce eet zonder te knoeien bij Robèrt van Beckhoven en reizen ze af naar de Rotterdamse Kuip om te achterhalen hoe er van die strakke strepen op het veld aangebracht worden.

Bureau Kijk in de Vegte

Je hoort Bureau Kijk in de Vegte met Jeroen en Sanne ook iedere zondagmiddag tussen 12:00 uur en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie