Programma

Beluister hier de eerste twee afleveringen van de Nederpopcast

foto: de Nederpopcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Beluister hier de eerste twee afleveringen van de Nederpopcast

De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van Nederpopcast staan online. In de podcast duiken Carolien Borgers en Tim Treffers in de geschiedenis van de Nederpop, met in het eerste seizoen: de onderbelichte rol van vrouwen!

Aflevering 1: De droom

De acht zangeressen die ons in deze serie meenemen op hun reis door de Nederlandse popmuziek stellen zich in deze aflevering voor. De een bescheiden, de ander iets minder, maar laat die bescheidenheid je niet verwarren: dit zijn vrouwen die moesten vechten voor een plek in een harde wereld. Wat waren de dromen die ze als jong meisje hadden? Spraken de spotlights al vroeg tot de verbeelding, of was het de bedoeling een heel ander carrièrepad te volgen?

#1 - De droom - De Nederpopcast

Aflevering 2: De schaduwkant

In de tweede aflevering spreekt Carolien met onze 8 zangeressen over de onvermijdelijke schaduwkanten van de business. Over verwachtingen, vrouw zijn in de muziekwereld en concessies doen of daar juist helemaal niet aan toegeven. Want hoe blijft je dicht bij jezelf in een wereld waar iedereen iets van je wil?

#2 - De schaduwkant - De Nederpopcast

De Nederpopcast

In 'De Nederpopcast' duiken Carolien Borgers en Tim Treffers in de geschiedenis van de Nederpop, met in het eerste seizoen: de onderbelichte rol van vrouwen. Acht Nederlandse solozangeressen van verschillende generaties vertellen openhartig hoe het is om als vrouw volwassen te worden in de Nederlandse popmuziek. Aan het woord komen Willeke Alberti, Imca Marina, Maggie MacNeal, Fay Lovsky, Edsilia Rombley, Hind, Linde Schone en Eefje de Visser. Over dromen, succes, schaduwkanten van de business en de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annemieke belt met Carolien

Tijdens Annemiekes A-Lunch belt Annemieke Carolien op om te praten over haar nieuwe podcast. "De Nederpopcast is eigenlijk een podcast over Nederpop. In verschillende seizoenen gaan we zoveel mogelijk aspecten van de Nederpop behandelen."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie