Programma

Johan live bij Jan-Willem Start Op

  1. Nieuwschevron right
  2. Johan live bij Jan-Willem Start Op

Verrassing! Johan stond aan de deurbel bij Jan-Willem Start Op en trakteerde op een toffe live-versie van de nieuwe single 'F.W.'.

Een mooi mysterie

Jan-Willem vindt het een mooi mysterie dat Johan pas sinds drie jaar in de Top 2000 genoteerd staat. Frontman Jacob de Greeuw: "Dat vond ik ook wel een fijne verrassing. 'Tumble And Fall' stamt uit 2001. Het heeft even geduurd. Ik denk dat het nummer even moest indalen bij de mensen." Na de Johan-reünie in 2015 smaakt het bij De Greeuw weer naar meer: "Toen kwam die vonk weer en dacht ik: dit is toch wel heel erg leuk."

Het hele interview met Johan bij Jan-Willem Start Op beluister je hier:

De band Johan staat eindelijk in de Top 2000 en daar zijn ze heeeeel blij mee!

Van werktitel naar songtitel

In het voorjaar van 2018 is daar ineens 'About Time', een nieuwe single van Johan. De Greeuw en zijn muzikale vrienden staan aan de deurbel om 'W.F.' te komen spelen. Het is de tweede single van hun album Pull Up. De Greeuw: "De titel 'W.F.' is afgeleid van Willem Frederik Hermans. Er zit uiteindelijk helemaal niets van Hermans in het nummer. Aanvankelijk had de tekst wel met een boek van hem over nooit meer slapen te maken. Het was oorspronkelijk een werktitel. Wij hebben vaak dat zo'n titel iets voor ons gaat betekenen en dan laten we het zo."

Check hier de toffe live-versie van 'W.F.' bij Jan-Willem Start Op:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie