Programma
BNNVARA

Milou kan eindelijk stoppen met Rutte tekenen: 'Wist niet dat einde in zicht was'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Milou kan eindelijk stoppen met Rutte tekenen: 'Wist niet dat einde in zicht was'

Het nieuws dat Mark Rutte na dertien jaar premierschap stopt, zorgt voor grote opluchting bij Milou Idink. De 19-jarige student runde een Instagramaccount waarop ze elke dag een tekening van de VVD-leider maakte, totdat hij af zou treden. Ze vertelt erover bij Jan-Willem Start Op.

"Ik zat op de wc toen ik het hoorde", vertelt Milou Idink, het brein achter het Instagramaccount @iktekenrutteelkedagtothijstopt, waarop ze 620 dagen lang tekeningen van Mark Rutte plaatste voor haar ruim twaalfduizend volgers. "Ik werd gebeld, ik kreeg appjes van vrienden en mijn DM's stroomden gelijk vol. Het was niet te missen."

De 19-jarige student journalistiek vertelt bij Jan-Willem Start Op hoe ze haar politieke frustraties een plek kon geven op haar account. "Ik moest wat met mijn boosheid. Ik wilde hem niet meer", vertelt Milou. Ze heeft nog een actieve herinnering aan hoe ze begon: "Ik had altijd een tekenboekje bij me, ik vond het leuk om ergens mee bezig te zijn. Ik tekende eerste Geert Wilders, toen Mark Rutte. Ik dacht: het zou grappig zijn als er zo'n account zou bestaan. Toen ben ik die zelf maar begonnen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Licht aan het eind van de tunnel

Dat was ruim zeshonderd dagen geleden, en elke dag plaatste Milou een tekening op haar account. "De kwaliteit liep wel een beetje achteruit. Op een gegeven moment had ik wat minder motivatie, voor als je geen licht aan het eind van de tunnel ziet", vervolgt ze. "Maar ik heb me nog steeds aan mijn naam gehouden. Ik heb nooit gezegd: 'Ik teken Rutte elke dag goed.'"

"Ik wist eigenlijk tot een paar dagen terug niet dat het einde in zicht was", vertelt Milou over de aankondiging die Rutte op maandag deed. "Nu kan ik gaan slapen en Instagram verwijderen."

Beluister het volledige gesprek met Milou hieronder:

Milou kan eindelijk stoppen met Rutte tekenen: "Wist niet dat er een einde in zicht was"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie