Programma

Rob en Caroline kopen schilderij dat werd gemaakt in Papageno Huis

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob en Caroline kopen schilderij dat werd gemaakt in Papageno Huis

Onze lijnen staan altijd open voor verzoekjes, vragen en andere berichten. En zo wist ook Bas ons te vinden. Hij heeft namelijk een schilderij van de Top 2000 in de aanbieding. Iets voor ons?

Bas maakte het kunstwerk in het Papageno Huis. Hier kunnen jongeren met autisme terecht voor activiteiten, dagbesteding en werkervaringsprogramma’s. Het huis werd in 2015 geopend op initiatief van dirigent Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden, die zich sinds 1997 met hun stichting Papageno inzetten voor deze jongeren. De villa is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. De kleuren, de verlichting, de klimaatbehandeling, de geluiddempende plafonds: over alles is nagedacht om het zo aangenaam mogelijk te maken.

Geld voor nieuwe materialen

Rob Stenders kreeg het bericht onder ogen en besloot Bas in de uitzending te bellen. Wat blijkt: de opbrengst van het schilderij wordt nuttig besteed. “Er worden nieuwe materialen van gekocht voor het Papageno Huis", vertelt de kunstenaar. Hij wil er daarom wel iets voor vangen. “50, 75, 100, zoiets. In die richting”, zet Bas bescheiden in.

Rob en Caroline zijn van mening dat Bas voor zo'n goed doel misschien iets hoger moet inzetten. “We gaan in plaats van afdingen opdingen”, zegt Rob. “120 ook goed?” Dat hoeft hij de kunstenaar geen twee keer te zeggen. “Ja, dat is een goed bedragje.” Rob heeft dan alleen wel één eis voor de protégé van Jaap van Zweden: “Als daar niks aan de strijkstok blijft hangen verder dan komen we dat ding gewoon halen.”

Beluister het hele fragment:

Foto omslag: Bas

Ster advertentie
Ster advertentie