Programma

Albert Verlinde bedenkt oplossingen voor de toekomst van het theater

  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde bedenkt oplossingen voor de toekomst van het theater

Wouter en Frank bellen iedere ochtend met een andere BN'er, om te vragen hoe het hen vergaat in deze barre tijden. Dit keer vertelt Albert Verlinde over de toekomst van het theater.

Of Albert Verlinde door de coronacrisis iets meer lucht in zijn leven heeft gekregen? Totaal niet. "Ik heb me de afgelopen weken de pleuris gewerkt. Ik zit de hele dag te vergaderen, ofwel via Skype danwel Teams", vertelt Albert. Hij vertelt dat het eigenlijk enorm vermoeiend is: "Het zijn best zware weken. We bedenken scenario's over de toekomst van het theater, want hoe kunnen wij straks weer open? Ook moeten we nadenken over de omgang met mensen in combinatie met de anderhalve-meter-economie."

Skybox

Albert vertelt dat de grote van musicals die hij creeërt, niet gemaakt is voor slechts 300 mensen. "Of je moet iedereen 100 euro laten betalen", vertelt hij. Het is volgens hem daarom een enorme uitdaging. Gelukkig laat hij zijn creatieve brein erop los en heeft hij een scenario bedacht waarvan hij hoopt dat iedereen het omarmt. "Mijn idee is om tijdens een voorstelling, slechts de helft van de zaal te verkopen. De rij voor je en achter je is dan leeg. Aan je zijden hangen schotjes, zodat je niet besmet kan worden door je buurman. Je zit dan eigenlijk in een soort skybox. Laten we hopen dat het gaat werken", vertelt Albert.

Albert heeft nog een thuisblijftip voor je! Beluister hieronder wat het is:

Albert Verlinde druk opzoek naar oplossingen voor de musicals

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie