Programma

Fans van Bruce Springsteen staan al in de rij voor concert in Amsterdam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fans van Bruce Springsteen staan al in de rij voor concert in Amsterdam

Deze week geeft Bruce Springsteen twee concerten in de Johan Cruijff ArenA. Fans staan echter nu al in de rij! Gelukkig is het niet nodig om dagen te overnachten In een slaapzak voor de deur, want ze werken met een handig systeem.

Fans hebben een 'roll call' georganiseerd voor degenen die als een van de eersten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam willen betreden. Hoe het systeem werkt? Fans van de Amerikaanse rockster krijgen een nummer en moeten zich drie keer per dag melden om hun plek te behouden. Zodra het concert gaat beginnen mogen deze fans onder begeleiding van de beveiligers als eerste naar binnen. Natuurlijk wel op de juiste volgorde. Hierdoor is het niet nodig om dagen van tevoren al in een tent te wachten voor de arena.

Jan-Willem en Jeroen bellen met luisteraar Astrid over deze vindingrijke 'roll call', want haar vader maakt er ook gebruik van. “Mijn vader en z’n vriend hebben het geregeld, dus dan is het vroeg bij het stadion zijn. Dagen van tevoren en dan drie keer per dag melden.”

'Het werkt prima'

'Ben je dan niet helemaal kapot voordat het concert is begonnen?', vraagt Jeroen zich af. “Je hoeft niet te blijven staan. Je kunt daarna gewoon weer gaan. Het is gewoon drie keer per dag melden”, aldus Astrid. “De roll call wordt in overleg gedaan met security en het werkt prima.”

Luister hieronder het gesprek terug bij Jan-Willem Start Op!:

Bruce Springsteen fans maken gebruik van vindingrijke 'roll call'

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie