Programma

Carnavalsvereniging steunt petitie Jan-Willem Start Op met praalwagen

  1. Nieuwschevron right
  2. Carnavalsvereniging steunt petitie Jan-Willem Start Op met praalwagen

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in Jan-Willem Start Op! de petitie 'Gas Op Die Lolly' gestart om gedupeerde Groningers te steunen. Ze krijgen daarbij nu hulp van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers uit Ter Apel!

Want hoewel vaak wordt gedacht dat carnaval alleen onder de rivieren wordt gevierd, kunnen ze er in andere delen van ons land ook wat van. Het feest wordt ook gewoon gevierd in Ter Apel, het meest zuidelijke puntje van de provincie Groningen. "Als een malle", aldus René Heijne van de carnavalsvereniging. In Ter Apel wordt het feest volgens Heijne groots gevierd. "We hebben een optocht waar dertigduizend mensen aan de kant staan te kijken. We hebben een carnavalsvereniging die dit jaar 55 jaar bestaat. We hebben feesttenten staan waar zesduizend man zit ’s avonds. Eén groot feest.”

Snoepkraam van vijf meter hoog

Des te specialer dus dat de carnavalsvereniging heeft besloten om hun praalwagen dit jaar dienstbaar te maken aan de Gas Op Die Lolly-petitie; de actie waarmee Jan-Willem en Jeroen gedupeerde Groningse bewoners van het aardbevingsgebied willen steunen. Toch heeft de vereniging er niet lang over na hoeven denken om de actie te ondersteunen. “Omdat onze carnavalsvereniging 55 jaar bestaat gingen wij trakteren op snoep", vertelt René. "Vervolgens kwam deze actie voorbij vorige week. Toen hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en gezegd: ‘Joh dit is zo Gronings. Het sociaal-maatschappelijke dat ook aan carnaval kleeft. Daar moeten we iets mee doen'."

De vereniging besloot de lolly uit te lichten in het snoep-thema, om zo gericht aandacht te vragen voor de petitie. “Wij hebben een snoepkraam van vijf meter hoog die helemaal gevuld is met snoep. Vooral lolly’s dus. We gaan 2500 lolly’s uitdelen tijdens de optocht. Met bordjes erbij: ‘Gas op die lolly’.

GAS OP DIE LOLLY

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn de Gas Op Die Lolly-petitie gestart om de nijpende aardbevingskwestie in Groningen zo snel mogelijk op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. "De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op", aldus Jan-Willem. De mannen hopen te bereiken dat alle dossiers (schade en versteviging) uiterlijk eind 2021 zijn afgehandeld en dat de meest schrijnende gevallen de hoogste prioriteit krijgen.

Wil jij Jan-Willem Start Op! steunen en de petitie tekenen? Dat kan via gasopdielolly.petities.nl.

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie