Programma
AVROTROS

Zo ontstond oorwurm Tussen Jou en Mij van Waylon en Jan Smit

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ontstond oorwurm Tussen Jou en Mij van Waylon en Jan Smit

Waylon en Jan Smit zijn te gast bij Aan De Slag! om het over hun nieuwe single Tussen Jou en Mij te hebben.

Waylon en Jan Smit hebben de handen ineen geslagen. Onder de naam Willem en Jan hebben de zangers, die je misschien in eerste instantie niet gelijk bij elkaar zou denken, de track Tussen Jou en Mij opgenomen. Bart Arens draait het liedje al een aantal dagen en het blijkt een flinke oorwurm te zijn.

"Als je dit niet doet, ben je gek"

Tussen Jou en Mij gaat over het uit het oog verliezen van mensen van vroeger, maar bij wie het gelijk weer goed zit zodra je elkaar weer ziet. Waylon schreef het nummer tijdens de corona-periode, samen met Sander Rozeboom en Joost Marsman van IOS (Is Ook Schitterend). Daarna had hij gelijk een duet met Jan in gedachten. Iedereen in Jans omgeving zei “Als je dit niet doet, ben je gek”, en zo geschiedde:

In de videoclip van Tussen Jou en Mij zie je de heren in een tijdmachine stappen. Als ze dat echt een keertje zouden kunnen doen, dan zou Jan wel als 16-jarige naar Salou óf naar de jaren ’50 / ’60 willen, en Willem naar de toekomst. En omdat het nummer toch maar niet uit je hoofd gaat, draait Bart de track gewoon nóg een keer:

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie