Programma

Eric van Eerdenburg wil Radiohead op Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Eric van Eerdenburg wil Radiohead op Lowlands

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg was te gast bij 't Wordt Nu Laat. Hij gaf daar antwoord op tien vliegensvlugge vragen.

Radiohead op het verlanglijstje

In het programma 't Wordt Nu Laat ging vannacht de rode loper uit voor festivaldirecteur Eric van Eerdenburg. Van Eerdenburg is al jaren de grote baas van Lowlands. In het twee uur durende gesprek heeft hij dan ook genoeg over het festival te vertellen. Carolien Borgers vuurt tien vliegensvlugge vragen op hem af en wil onder meer weten welke naam er nog op zijn verlanglijstje staat. Daar kan Eric kort over zijn: "Radiohead. We hebben bijna alles gehad."

Spijt van Sex Pistols

Niet alle boekingen pakken zo goed uit als vooraf wordt gedacht. Er zijn dan ook best acts te bedenken waar Van Eerdenburg enigszins spijt van heeft: "Dat mag je eigenlijk niet zeggen, maar ik zeg het toch. Sex Pistols vond ik echt wel heel slecht. Dat was voor hun gewoon een beetje geld ophalen. Daar was niks van over. Eén rare fake show."

Mark Rutte meer dan welkom

Lowlands wordt ook geregeld bezocht door politici. Een groot deel uit de Tweede Kamer heeft dan ook al eens een bezoekje gebracht aan het festival in Biddinghuizen. Toch staat er nog wel iemand op het wensenlijstje van de directeur: "Mark Rutte is nooit geweest." Er zijn ook politici die geen uitnodiging hoeven te verwachten, zegt Van Eerdenburg: "We hebben Geert Wilders al eens gehad. Maar ik vind dat het nu te ver gaat. Ik vind gewoon dat het een racist is. Dat gaat tegen mijn ethiek in."

Benieuwd wat Eric van Eerdenburg nog meer te vertellen had? Check het fragment hier:

Tien vliegensvlugge vragen aan Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg

't Wordt Nu Laat
DJs: Carolien Borgers & Evelien de Bruijn
Di - vr: 0.00 tot 2.00 uur

Foto omslag: 't Wordt Nu Laat

Ster advertentie
Ster advertentie