Programma

Ruud de Wild: 'Kanker moet de wereld uit'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud de Wild: 'Kanker moet de wereld uit'

Tijdens de opening van 100 uur voor KWF belt Gijs met Ruud, die vorige week opnieuw geopereerd werd aan kanker. Hij is schoon verklaard en het gaat steeds iets beter met hem.

De KWF Collecteweek is officieel gestart. Ook NPO Radio 2 komt in actie door 100 uur radio te maken voor KWF. Eén op de drie mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Ook Ruud kwam er vorig jaar achter dat hij ziek was. Hij werd gediagnosticeerd met darmkanker. "Ik heb het geluk dat ik er relatief snel bij was. Als ik het een halfjaar later had ontdekt, dan hadden wij nu niet gebeld."

'Kanker moet de wereld uit'

Gijs: "Als je zo'n diagnose krijgt, gaat er dan ook weleens door je heen dat je dood kan gaan?". Ruud: "Ik heb dat heel lang gedacht. Ik wist het vanaf afgelopen januari en toen heb ik het stilgehouden. Pas voor de grote operatie, bij de derde ingreep, heb ik het bekendgemaakt." Ruud roept iedereen op om KWF te steunen: "Er is veel meer geld nodig voor onderzoek, omdat kanker de wereld uit moet."

Luister hieronder het gesprek terug:

Video niet beschikbaar

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie