Programma

Racoon omarmt Nederlandse taal met nieuwe TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon omarmt Nederlandse taal met nieuwe TopSong

Racoon geeft 'Oceaan' eindelijk een vervolg met een volledig Nederlandstalig album. En we geven je gelijk de kans om vertrouwd te raken met het geluid. Je hoort eerste single 'Het Is Al Laat Toch' deze week namelijk als TopSong!

Het was een grote verrassing toen Racoon in 2012 met een Nederlandstalige single op de proppen kwam. Na Engelstalige hits als 'Love You More' en 'No Mercy' was 'Oceaan' een opvallende stap in hun carrière. De Nederlandstalige jas bleek de Zeeuwse band als gegoten te zitten en het publiek ontving de soundtrack van de film Alles Is Familie met open armen. De track werd een hit en staat sinds 2013 onafgebroken in de top 50 van de NPO Radio 2 Top 2000. Toch kreeg het Nederlandse uitstapje van Racoon geen vervolg; tot nu. Frontman Bart van der Weide was een beetje bang voor de stap: "Ik kan niet zo goed tegen mezelf als ik Nederlands zing. Ook als ik praat dan kan ik daar niet naar luisteren", vertelde hij deze week aan Bart Arens in Aan De Slag!.

'Racoon? Dat is Engels!'

Toch waagt de band het er nu op en staat er voor dit najaar een volledig Nederlandstalig album op de planning. Een stap waar behoorlijk wat tijd en gewenning overheen is gegaan. "Ik heb het nu in een bepaald vormpje weten te gieten. Misschien dat het ook te maken heeft met dat ik 'Oceaan' honderdduizend keer moest spelen, dat ik er aan gewend ben", aldus Bart. En hij was niet de enige in de band die even tijd nodig had om aan het idee te wennen. Onder andere gitarist Dennis Huige moest even slikken toen de plannen werden besproken, vertelt hij: "Ik was echt van de oude stempel. Racoon? Dat is Engels! Maar in het schriftje van Bart verschenen steeds meer Nederlandstalige dingetjes. Toen vertelde hij dat hij dit graag wilde doen."

Racoon is nu dus eindelijk klaar om de Hollandse droom te leven. Het is immers nooit te laat voor verandering...

Bart Arens verraste zijn naamgenoot met het goede nieuws, maar dat liep anders dan gedacht:

Bart haalt grap uit bij Racoon voor Topsong. Mislukt compleet!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie