Programma

Cher is 'geen fan van Cher'

  1. Nieuwschevron right
  2. Cher is 'geen fan van Cher'

Cher krijgt van het Amerikaanse Billboard een Icon Award en in het daarbij behorende interview vertelt ze geen fan te zijn van haar eigen muziek.

Quote

Ik ben geen fan van Cher.

Cher

In de jaren '70 maakten Chers vrienden, waaronder Jack Nicholson, Warren beaty en Joni Mitchell, 'hoge kunst'. Cher schaamde zich voor haar eigen nummers. Op de vraag van de interviewer of Cher óók vindt dat 'Gypsys, Tramps & Thieves' één van de beste popsongs van de afgelopen eeuw is, antwoordt het zojuist benoemde icoon kort en bondig: 'Nee.'

Haar power ballads uit de late jaren '80, waaronder 'If I Could Turn Back Time', vindt ze ok. "Tegen die tijd had ik uitgevonden dat ik nooit de Eagles zou zijn." Maar haar grootste hit, 'Believe' uit 1998, herinnert ze zich als een drama, waarbij ze uiteindelijk boos de studio uitrende. De autotune die zo kenmerkend voor het nummer is, is dus uit nood geboren: de technicus moest het doen met wat er al was opgenomen.

"Ik ben geen fan van Cher: ik heb niet het gevoel dat mijn gevoel voor esthetiek in haar richting ligt", zegt Cher over Cher.

Maar ach. Cher vindt de muziek die ze maakte misschien niet allemaal even te gek, maar stiekem of niet hebben we ervan genoten en dat doen we nog steeds. Bovendien zal Cher zelf er niet van wakker liggen, gokken we:

Quote

Mijn passie is dat wat ik op ieder moment in mijn leven doe. Ik zie alleen wat voor me ligt.

Cher

Dus.

Bron: Billboard

Ster advertentie
Ster advertentie