Programma

Wetenschappelijk bewezen: door regelmatig concertbezoek leef je langer

  1. Nieuwschevron right
  2. Wetenschappelijk bewezen: door regelmatig concertbezoek leef je langer

Goed nieuws: door regelmatig optredens te bezoeken leef je langer!

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door O2 en professor Patrick Fagan, heeft aangetoond dat door het regelmatig bijwonen van optredens je langer kunt leven.

20 minuten

Volgens het onderzoek kan 20 minuten van een optreden al resulteren in een 21% toename van 'het gevoel van welzijn'. Verder toont het onderzoek aan dat er een rechtstreeks verband is tussen een hoog welzijnsniveau en een extra levensduur. Als je eens per twee weken een live-optreden bijwoont, zou de levensverwachting negen jaar langer kunnen worden.

Gezondheid, geluk en welzijn

​"Ons onderzoek toont aan dat een optreden bezoeken een grote impact kan hebben op je gezondheid, geluk en welzijn. Hierbij is het wel belangrijk dat om de twee weken een optreden bezocht wordt", aldus professor Patrick Fagan. Een bezoek aan een optreden kan je gevoel van eigenwaarde met 25 procent vergroten en je mentale stimulatie met 75 procent. Om de resultaten van de studie te bepalen, namen proefpersonen deel aan psychometrische tests en hartslagtests. Dus ben jij een fanatieke concertbezoeker? Grote kans dat jij langer leeft!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie