Programma
PowNed

Rudolph van Veen vertelt hoe je met jouw voorraadkast kosten kan besparen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rudolph van Veen vertelt hoe je met jouw voorraadkast kosten kan besparen

Een goede voorraadkast helpt bij het besparen van kosten, maar hoe kan je die voorraadkast nou het best vullen? Ruud belt voor tips met tv-kok Rudolph van Veen.

Volgens Rudolph hoeven wij ons niet druk te maken. Hij legt uit wat goed kan helpen: “Een goede planning kan nooit kwaad, maar dat zit hem vooral in het boodschappen doen. We laten ons makkelijk verleiden door allerlei dingen die we gaandeweg in de paden en bij de kassa’s nog tegenkomen. Het meest voordelige ben je meestal uit als je je aan het boodschappenlijstje houdt. Ik doe boodschappen meestal ’s ochtends en voor een paar dagen. Ik ben wel gewend om heel erg als ik kook op een locatie of voor een gezelschap dat ik mij altijd strikt aan het budget houdt.”

Smaakmakers

Rudolph heeft wel antwoord op de vraag hoe je kosten in de gaten kan houden. “Een voorraadkast in heus belangrijk, maar daar red je het niet alleen mee. Het is altijd handig als je in je kast een aantal lekkermakers hebt die je gewoon altijd in huis kan hebben, waar je de meest eenvoudige dingen net een tikje meer smaak kunt geven. Dat is soms eigenlijk heel simpel."

"Ik denk bijvoorbeeld aan specerijen als tacokruiden, cajunkruiden, ras el hanout, shoarmakruiden en kerriepoeder", vervolgt Rudolph. "Dat is een eenmalige aanschaf, daar heb je maar een mespuntje van nodig om iets net wat meer smaak te geven. Maar dat zie ik ook in mosterd of worcestersaus of sojasaus of een beetje mierikswortel, maar dat zijn ook puur smaakmakers. De basis haal je denk ik bij heel veel mensen bij groenten en dan is het echt zo als je nu kijkt, het is nu januari. Als je nu de groenten eet die nu in dit seizoen verkrijgbaar zijn die zijn gewoon verreweg het voordeligst. Of dat nou spruiten zijn of schorseneer of winterpeen of boerenkool, dat is er gewoon nu."

Rudolph heeft nog een goede tip voor een makkelijk recept voor deze tijd? Luister hieronder wat voor recept dat is.

Video niet beschikbaar

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie