Programma

Eerste optreden Aerosmith

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste optreden Aerosmith

Elke artiest staat ooit, al dan niet met knikkende knietjes, voor het eerst op het podium. Maar Aerosmith maakte al meteen indruk volgens ooggetuigen.

Vakantieuitje

De rockband Aerosmith wordt in de zomer van 1970 opgericht tijdens een vakantie-uitje. Steven Tyler (die dan nog Steven Tallarico heet) van de band Chain Reaction ontmoet een jaar eerder gitarist Joe Perry van The Jam Band. De zanger is meteen onder de indruk van Perry's stijl.

Bedankt, mam!

Het eerste optreden van Perrty en Tylers nieuwe band vindt op 6 november plaats op de Nipmuc Regional High School in Mendon, Massachusetts. Het optreden wordt geregeld door de moeder van Joe Perry, die dan werkzaam is bij een nabijgelegen school.

Aerosmith in 1970

Alleen maar classics

Het eerste liedje dat Aerosmith live ten gehore brengt, is een cover van '(Get Your Kicks On) Route 66' van het Nat King Cole Trio. Er staan maar twee eigen liedjes op het programma, naast covers van onder meer Led Zeppelin, Fleetwood Mac en The Yardbirds.

Weggeblazen

"Ik weet nog dat ik werd weggeblazen door hun sound", zegt bezoeker Roy Spindel jaren later over de show. "Het enige wat ik dacht, was 'zo moet het voelen wanneer The Rolling Stones optreden!' Het leek wel alsof ze altijd al samen hadden gespeeld."

Leuk shirt

Onder de bezoekers van het eerste optreden van Aerosmith zijn veel scholieren, waarvan een aantal gehuld is in T-shirts van hun school.

Nipmuc High School 1970

Ster advertentie
Ster advertentie