Programma

Panellid Anniko van Santen: 'Bij elk belletje maakt ons hart een sprongetje'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Panellid Anniko van Santen: 'Bij elk belletje maakt ons hart een sprongetje'

In Beeld & Geluid is het belpanel druk bezig met het opnemen van de telefoon om zoveel mogelijk mensen te woord te staan die willen doneren aan Giro555. Bart Arens neemt een kijkje bij panellid Anniko van Santen.

Volgens Anniko wordt er volop gebeld. "Net 125 euro mogen bijtikken", vertelt ze. "Dat is echt een heel goed gevoel, dat maakt zoveel verschil. We zitten hier allemaal tussen vreselijke foto’s van mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Dus bij elk belletje maakt ons hart een soort sprongetje."

'Mensen zijn alles kwijt'

Anniko benadrukt dat de hulp die Giro555 biedt levensbelangrijk is. "Het is daar hartstikke koud, mensen zijn alles kwijt. Nu moeten er dingen geregeld worden, zodat mensen door kunnen."

Groot of klein, alle giften zijn even welkom. "Stel dat je een kind bent en je hebt 5 euro aan cupcakes gebakken, dan heb je wel een warme deken voor een ander kind geregeld. En het loopt bijvoorbeeld op, als je 515 euro misschien met een paar mensen bij elkaar haalt, zorg je ervoor dat een gezin tijdelijk onderdak heeft."

Twijfel jij nog om te bellen naar Giro555? Anniko vertelt hieronder hoe zo'n gesprek in z'n werk gaat.

Video niet beschikbaar

Help samen met NPO Radio 2 slachtoffers van de aardbeving

Op woensdag 15 februari tussen 06.00 en 22.00 uur komt NPO Radio 2 in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Je hoort de hele dag bijdrages vanuit Beeld & Geluid en we draaien alleen maar aangevraagde nummers.

Klik hier voor meer informatie

Doneer en vraag jouw favoriete liedje aan

Wil jij graag doneren en een liedje aanvragen? App 555 + jouw favoriete liedje via onze gratis NPO Radio 2 app.

Download hier de App voor iOS.

Download hier de App voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie