Programma

Tips voor North Sea Jazz

  1. Nieuwschevron right
  2. Tips voor North Sea Jazz

Dit weekend vindt weer het North Sea Jazz Festival plaats in Rotterdam. NPO Radio 2 tipt een aantal artiesten die je zeker niet mag missen.

Tony Bennett & Lady Gaga

Vrijdag 10 juli, 20.30-21.45 uur

Verleden jaar brachten Tony Bennett en Lady Gaga het duetalbum Cheek To Cheek uit, met daarop zowel jazzballads als uptempo swingnummers. De liedjes van befaamde songschrijvers als Irving Berlin, Cole Porter en Duke Ellington zijn een wereld van verschil met Lady Gaga-hits als 'Poker Face' en 'Bad Romance', maar nu hoor je pas echt hoe goed ze kan zingen.

Joni's Jazz

Vrijdag 10 juli, 22.45-00.15 uur

Diverse aanwezige artiesten op North Sea Jazz brengen een eerbetoon aan Joni Mitchell. Eerder al traden diverse topartiesten op onder de naam Joni's Jazz in Canada en de VS. Op North Sea Jazz beleeft de formatie zijn Europese debuut, met stervocalisten als Chaka Khan, Lizz Wright, Michael Kiwanuka en Oleta Adams.

Michael Kiwanuka

Zaterdag 11 juli, 19.00-20.00 uur

Het is alweer drie jaar geleden dat Michael Kiwanuka zijn prachtige debuutalbum Home Again uitbracht. Met zijn dromerige singer-songwritersoul en wat op Bill Withers gelijkende zangstem weet hij zijn publiek elke keer in vervoering te brengen en dat gaat de Oegandees-Britse zanger op North Sea Jazz vast weer doen.

Paolo Nutini

Zaterdag 11 juli, 21.45-23.00 uur

Zanger Paolo Nutini scoorde in 2007 bescheiden hits met 'Jenny, Don't Be Hasty' en 'New Shoes', waarna een behoorlijke radiostilte volgde. Dit jaar maakte hij zijn glorieuze comeback met het imponerende 'Iron Sky'. Deze serieuzere kant van Nutini wordt uitgediept op zijn album Caustic Love, waarvan hij op North Sea Jazz veel zal laten horen.

Lianne La Havas

Zondag 12 juli, 17.45-19.00 uur

Fans kijken enorm uit naar het tweede album van Lianna La Havas. De Britse zangeres bracht in 2012 haar debuutalbum Is Your Love Big Enough? uit en debuteerde datzelfde jaar op North Sea Jazz. Inmiddels heeft ze meegezongen op albums van Prince en Alt-J. Op deze editie van North Sea Jazz laat ze werk horen van haar binnenkort te verschijnen album Blood.

Melody Gardot

Zondag 12 juli, 21.15-22.30 uur

Het nummer 'Preacherman' van Melody Gardot heb je misschien al in verschillende NPO Radio 2-programma's voorbij horen komen. Met het nieuwe album Currency Of Man had de zangeres haar derde top 20-notering in de Nederlandse Album Top 100 te pakken en na dit optreden op North Sea Jazz heeft ze er vast een paar nieuwe fans bij.

Luister meer acts

Donderdagavond lichtte Henk van Steeg een aantal van zijn North Sea Jazz-favorieten uit de tjokvolle line-up uit in zijn programma Van Steeg Tot 1 (ma-do 22.00-01.00 uur). Hieronder vind je Van Steegs Spotifiy-lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie