Naar homepage
Programma

Edwin Jonker is rappende Jezus

  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Jonker is rappende Jezus

Acteur Edwin Jonker praat met Wouter over zijn rol in The Passion. Wat voor soort Jezus gaat hij spelen? En beschikt hij over goede rapkwaliteiten? Dat wordt namelijk wel van hem verwacht!

Het is een bekend verhaal. Wat voor eigen draai gaat hij aan de rol geven? "Ik denk dat iedereen dat altijd probeert te doen. Je gaat altijd vanuit je eigen beleving." Het thema 'je bent niet alleen' helpt voor hem in de voorbereiding. "Daar ga je ook over nadenken. Als iemand zoiets groots moet doen. Zichzelf moet opofferen voor de mensheid of als iemand een terminale ziekte heeft. Wat doet dat met je? In mijn beleving kan je wat afstand nemen van je vrienden. Sta je buiten de groep. Ben je meer in jezelf gericht, dus dat neem je dan mee in het spelen van je scenes."

Menselijke of gezalfde Jezus?

De acteur heeft ook nagedacht over wat voor soort Jezus hij wil vertolken tijdens The Passion. "Je gaat meer nadenken over het figuur Jezus. Ga je een menselijke Jezus met twijfels en angsten neerzetten. Of ga je meer voor de gezalfde Jezus. Een Jezus die alles weet. Het is interessanter om een Jezus neer te zetten die bang is voor de dood en ook twijfelt of het allemaal wel waard is. Zo ga je nadenken over je rol. Dan hoop je dat het een beetje uitkomt in de scenes die je speelt", aldus de acteur.

Rappende Jezus

Tijdens de negende editie van The Passion gaat het publiek een bijzondere Jezus, want hij gaat rappen. "Voor mij is het ook heel bijzonder, want ik heb nog nooit gerapt", grapt Jonker. Waar komt het dan vandaan? "Alle nummers zijn voortgekomen uit de tekst. Het nummer wat ik moet rappen. Het is een rap, maar als je de tekst leest. Zonder muziek en je leest het gewoon dan is het fantastisch poëtisch. Het sluit helemaal aan bij het thema. Om het dan niet te doen, omdat het rap is. Zou ook vreemd zijn."

Gaat hij er vanavond ook van genieten?

Ster advertentie
Ster advertentie